Pagina's

zondag 27 juni 2010

Een stofzuiger uit de zee

Tegenwoordig zijn kunststoffen een zeer frequent gebruikt materiaal omdat ze voor vele toepassingen erg geschikt zijn. Maar er is wel een probleempje als het om de toepassing er van gaat bij wegwerpproducten. Ook al zijn ze recycleerbaar toch komen deze veelal op de verkeerde plaats terecht zoals bijvoorbeeld in de zee. In de zee komen er namelijk een heel grote hoeveelheid kunststoffen afvalproducten terecht. Deze hebben een grote impact op de vispopulaties en visvangst. Er moet dus iets veranderen indien we in de toekomst kunststoffen willen gebruiken op een veilige manier.




Het Zweedse bedrijf Electrolux is een bedrijf die deze boodschap begrepen heeft en heeft daarom een plan opgesteld om iets te doen veranderen. Electrolux is een 's werelds tweede grootste fabrikant van huishoud toestellen. Zoals je kunt zien in het bovenstaande filmpje zitten de oceanen bijna vol met kunststoffen afvalproducten. Daarnaast is er op land een tekort aan producten gemaakt van gerecycleerde kunststof materiaal. Dus hebben ze bij Electrolux besloten op de kunststoffen afvalproducten uit de zee te gaan opvissen. Deze opgeviste materialen zullen ze dan verder gaan verwerken en zodanig dat ze deze kunnen gebruikt worden als grondstof bij de productie van hun stofzuigers. Deze worden de 'Vac From The Sea' genoemd.

Dit project wordt door vele mensen zeer populair onthaald en zeker nu na de BP's olieramp. Zodanig dat er vele teams van vrijwilligers aangeboden hebben om het plastiek te gaan opvissen voor Electrolux. Dit zowel in de Stille Oceaan, Indische Oceaan, de Atlantische Oceaan Middellandse Zee, de Noordzee en de Oostzee. Doordat er veel verschillende soorten plastieken afvalproducten terug te vinden zijn in de oceanen, zal er dus elke stofzuiger er uniek uitziet. Al naargelang waar je woont, zoals je bijvoorbeeld dicht bij de Noordzee woont dan bestaat uw stofzuiger uit de kunststoffen afvalproducten van Europa. Maar deze zijn verschillend ten opzichte van deze in de Indische Oceaan.


Dit project past perfect in de nieuwe lijn van stofzuigers van Electrolux, namelijk de Green Range.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Klik rechts onder het commentaar-kader op "Aanmelden via e-mail" indien u via mail op de hoogte wilt blijven van de nieuwe reacties op deze post.