Pagina's

dinsdag 30 maart 2010

Dyson Airblade

Je vraagt je waarschijnlijk af "wat is er nu interessant aan een machine dat uw handen droogt"? Want echt handig zijn die dingen meestal niet. Wel Dyson heeft een nieuwe model gelanceed namelijk de Dyson Airblade, deze is veel efficiënter dan de huidige modellen, de Airdblade doet er 12 seconden over om je handen te drogen terwijl andere modellen er minimaal 27 seconden overdoen. Door een betere motor wordt het water eigenlijk van je handen geblazen. De lucht wordt met een snelheid van 180 km/h op je handen geblazen. De droger wordt aangedreven door een speciale motor, deze draait aan zo'n 81.000 toeren per minuut.

Plus een ander groot verschil is dat de Airblade geen warme lucht blaast. Bij de andere handdrogers vraagt het opwarmen van de lucht 80% van het totale energieverbruik. Het nadeel is bij dergelijke systemen is dat het de bedoeling is om het water op uw handen te doen verdampen. Maar dit duurt sowieso een eindje. Maar daarvoor heb je nooit het geduld. De enige opwarming van de lucht bij de Airblade kan komen doordat de lucht ook gebruikt wordt voor de koeling van de elektronische elementen.


De Airblade heeft van Carbon Trust een Carbon Reduction Label gekregen. Dit is een label dat toegekend wordt aan fabrikanten die producten ontwikkelen waarbij ook aandacht besteed is om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Carbon Trust heeft bij testen opgemeten dat de Airblade ongeveen 1300kg CO2 uitstoot gedurend zijn levensduur. Dit is evenveel als 2 minuten televisie kijken. Echt een opmerkelijke prestatie van Dyson! Carbon Trust is een non-profit organisatie die reorganisatie van de huidige economie naar een lage CO2 economie wil versnellen. Ze bieden gespecialiseerde ondersteuning om ondernemen te helpen hun CO2 emmisies, energieverbruik te doen dalen en om lage CO2 technologieën te commercialiseren.

Echt verbazend, mooi om eens te zien hoeveel technologie er in iets simpel als een handdroger zit. Maar als je het bekijkt ziet dit systeem er allesinds veel handiger uit dan de huidige modellen.

3 opmerkingen:

  1. Dat type van handdroger bestaat toch al een hele tijd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad dit is geen recent nieuws want deze zijn al een eindje op de markt, maar hebben onlangs nog maar het 'Carbon Reduction Label' gekregen van Carbon Trust als erkenning van de aandacht om de CO2 uitstoot van hun producten te verkleinen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thank you for this article. I haven't heard about this invention yet. And as a Airblade owner I have a question about it service. I replace dryer filter every half a year and make it with ordinary Dyson filters like this http://hardware.nl/handdrogers/dyson/airblade/965280-01.html and is it the same for new models or it is another? Can I buy it in Holland distributors?

    BeantwoordenVerwijderen

Klik rechts onder het commentaar-kader op "Aanmelden via e-mail" indien u via mail op de hoogte wilt blijven van de nieuwe reacties op deze post.