Pagina's

maandag 29 maart 2010

Flux - Personal Transport

Door de toenemende populariteit van de elektrische fiets gaan steeds meer designers op zoek naar nieuwe modellen en technieken. Eén daarvan is Leigh Hendrik Cosentino een student aan de Monash University. (Dit is dezelfde universiteit van de ontwerper van de Hornet) Zijn design, de Flux, is kun je ongeveer vergelijken met een ligfiets. Eigenlijk zou je dit beter omschrijven als een hybride van human power en elektrische energie wat veel cooler klinkt dan een elektrische fiets.

De fiets is in vele aspecten (prijs, verbruik, plaats, vervuiling...) een veel 'beter' transportmiddel voor korte afstanden dan een auto. Maar toch verkies je in vele gevallen de auto omdat het veel comfortabeler dus aangemaner is dan de fiets. Ideaal zou zijn als je een fiets kunt maken die ongeveer 'even' comfortabel is als een wagen. De Flux is een ontwerp die dit ongeveer bereikt.


De Flux heeft een telescopische stuurstang zodat je de positie van het stuur kunt aanpassen naargelang uw voorkeur. De deur van de Flux gaat verticaal open en ook kun je het stuur omhoog klappen zodat je gemakkelijk kan in- en uitstappen. Om de stabiliteit te behouden wanneer aan een hoge snelheid door een bocht gaat kan de Flux kantelen. Dit doe je simpelweg door naar binnen te leunen in de bochten.

Er is wel nergens informatie te vinden over waar juist de elektrische aandrijving en de batterijen zich bevinden. Wel ze hij dat je hem thuis kunt opladen door hem thuis in een gewoon stopcontact te steken.












2 opmerkingen:

  1. Dit Flux is een erg goede oplassing, hoe je de voordelen van fietsen en auto's kan kombineren. Vele transport oplossingen zien er alleen zwart en wit, als ik dat kan zeggen. Het zou nuttig zijn, hier verder te denken - de "flux" kann een goede transportmiddel zijn, misschien moet het zich slechts een beetje verder ontwikkelen. Dank je vel voor deze informatie! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Klik rechts onder het commentaar-kader op "Aanmelden via e-mail" indien u via mail op de hoogte wilt blijven van de nieuwe reacties op deze post.