Zo'n commercieel model zou in één jaar 40 tot 50 gigawattuur kunnen opwekken, afhankelijk van de wind en de golven. Het platform kan eigenlijk het best omschreven worden als een normale windturbine met daarrond allemaal drijvers die op en neer gaan door de golven. Deze beweging drijft een dubbelwerkende plunjerpomp aan. Het verpompte water door deze pomp drijft dan een turbine aan waarmee de elektriciteit wordt opgewekt. Het platform met daarop de windmolens ligt vast aan een boei. Deze boei is speciaal gemaakt zodat het de zware krachten van het platform aan kan en ook dat de platform altijd volgens de golven gericht is.
Een Floating Power Plant, die ongeveer 230 meter lang is verminderd de jaarlijks uitstoot van energiecentrale die gebruik maken van fossiele brandstoffen met 145 ton SO2, 120 NOx, 35000 ton CO2 en 2600 ton fijn stof.
Het huidige prototype bevat enkel de drijvers en de installatie (pompen, leidingen, turbine...) voor het opwekken van energie uit de golven. Met dit platform zijn ze nu testen aan het uitvoeren om te kijken of het wel stevig genoeg is en wat juist de energieproductie is van dit systeem.
De volgende doelstelling voor de FPP is om tegen halverwege 2011 een demonstratie platform te bouwen met daarop 3 windturbines met een productievermogen van 11 kilo-watt.
Het bedrijf schat dat de kost van de elektriciteit zo'n 10 tot 15 eurocent zal zijn per kilowatt. Dit is een klein beetje meer dan de huidige prijs (9 eurocent per kilowattuur). Maar volgens hen zal de elektriciteitsprijs in de toekomst duurder worden.
via [goodcleantech]
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Klik rechts onder het commentaar-kader op "Aanmelden via e-mail" indien u via mail op de hoogte wilt blijven van de nieuwe reacties op deze post.