Pagina's

zondag 4 april 2010

GreenWheel

GreenWheel is een soort van module die je op elke normale fiets kunt monteren, dat uw helpt fietsen. Het is van dezelfde team van ingenieurs van MIT die het CityCar Concept opgesteld hebben. Het helpt je op een discrete manier, zodat je het eigenlijk niet direct merkt, met het fietsen. Bijvoorbeeld als een steile helling op moet fietsen dan gaat de GreenWheel automatisch inschakelen zodat zonder dat je bovengeraakt zonder dat je echt extra moet duwen op je pedalen. Want wie wil er nu helemaal bezweet aankomen op school of het werk?

Het enige wat je moet doen is uw gewenste niveau van trappen instellen en de GreenWheel gaat zich dan automatisch inschakelen wanneer je hulp nodig hebt. Wanneer je stop met trappen gaat het systeem uiteraard zich ook automatisch uitschakelen. Aangezien je dus moet blijven trappen, kun je gaan zeggen dat het nog altijd fietsen blijven. De fietsen kunnen in één uur volledig opgeladen worden. Er bestaan zelfs speciale fietsrekken die uitgerust zijn met speciale opladers. De capaciteit van de batterij is zeker voldoende voor een volledige dag fietsen. Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze plots plat zal zijn.

De GreenWheel is een zeer energie efficiënt en goedkoop transportmiddel die ook uw ecologische voetafdruk enorm kan doen verkleinen. Als je de batterij 's nachts oplaadt dan kost het volledig opladen je één dollar waarmee je dan weer een volledige dag mee weg kunt. Probeer dat maar eens met je auto.

Het handige aan het GreenWheel is dat het zeer eenvoudig in te bouwen is bij bestaande fietsen. Dus indien liefhebber bent voor een fiets uitgerust met het GreenWheel dan is het niet noodzakelijk dat je een nieuwe fiets gaat kopen. Via dit systeem is het veel aangenamer voor bijvoorbeeld pedelaars om lange afstanden te fietsen en ga je niet afgemat als je onderweg een aantal hellingen moet trotseren.

GreenWheel Video II (Scenarios)

Green Wheel - Smart Mobility & Ubiquitous Computing from MIT Mobile Experience Lab on Vimeo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Klik rechts onder het commentaar-kader op "Aanmelden via e-mail" indien u via mail op de hoogte wilt blijven van de nieuwe reacties op deze post.