Pagina's

donderdag 25 maart 2010

Earth Hour 2010 | A Global Call To Stand Up For A Sustainable Future

Earth Hour maakt deel uit van een internationale campagne van het WWF tegen de klimaatverandering. De bevolking, bedrijven én de overheid zullen op 27 maart 2010 een uur lang alle lichten doven om hun steun te betuigen aan de strijd tegen de klimaatverandering. Hiermee tonen we een positief statement aan onze wereldleiders.

Earth Hour is ontstaan als een lokaal initiatief van WWF-Australië in 2007. Toen deden in Sydney maar liefst 2,2 miljoen mensen het licht uit. Het jaar daarna deden er wereldwijd 50 miljoen mee aan deze campagne. Het derde jaar werd deden er nog meer mensen mee zo'n 500 miljoen in totaal waarvan 500.000 Belgen. En dit hopen ze het natuurlijk nog beter te doen.


Na Kopenhagen, waar er maar een zwak akkoord bereik werd tussen de wereldleiders, is het dus nodig om de staats- en regeringsleiders nog meer onder druk te zetten. Want er was veel commentaar op het akkoord dat ondertekend werd in Kopenhagen, via Earth Hour kun je laten tonen dat je je hier niet zomaar bij neerlegt. Zodat eind 2010 op de volgende klimaatconferentie in Mexico er wel een wettelijk bindend akkoord doorkomt.

Moet u dan werkelijk alle lichten uit doen?
Helemaal niet. De bedoeling van deze campagne is om de mensen en de bedrijven te laten zien hoe gemakkelijk het is om iets te doen om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken. Dus Earth Hour wil u gewoon aanmoedigen om hen te steunen door alleen uw essentiële lichten aan te laten en de rest plus andere niet noodzakelijke toestellen uit te doen. En hiermee toon u aan dat je bereid bent om op lange termijn veranderingen te brengen in uw gewoonten.

Het exacte tijdstip is namelijk dus op zaterdag 27 maart 2010, tussen 20:30 en 21:30. De officiële ambasadeur van Earth Hour in België is 'Darth Fladder'. Je kunt hem volgen via Facebook, Youtube of Flickr

Voor een paar sfeerbeelden van vorige edities van Earth Hour, check deze Slide Show.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Klik rechts onder het commentaar-kader op "Aanmelden via e-mail" indien u via mail op de hoogte wilt blijven van de nieuwe reacties op deze post.