Pagina's

donderdag 7 januari 2010

GSM van de toekomst: 'SixthSense'

Deze nieuwe technologie is waarschijnlijk een verre voorloper van de nieuwe gsm. Eigenlijk kun je dit moeilijk nog een gsm noemen. Ik vind het moeilijk om het te beschrijven in een paar zinnen.
Maar in dit filmpje is het mooi voorgesteld wat het juist is.





'Sixthsense' is een combinatie van een smartphone, camera, projector.
De huidige smartphones kunnen aan de hand van Augmented Reality (transrealiteit) via de camera de fysiche dingen registreren. Met als gevolg dat de werkelijke en de virtuele wereld met elkaar versmelten. Het verschil bij SixthSense is dat je niet meer vast zit op het schermpje van je telefoon maar alles wordt geprojecteerd op bv. de muur, bureau, je hand. En uw telefoon ziet ook de bewegingen van je vinger. Dus geen knoppen of  'touch screen' meer.


Ook al is het allemaal nog onbekend, toch vind ik dit een enorm vernieuwende ontwikkeling. Het is een onvoorstelbare evolutie in de technologie rond gsm's en laptops. Het kan zorgen dat we op een hele andere manier zullen omgaan met de dingen rondom ons en met elkaar.

Het allermooiste vind ik dat om het huidige prototype te bouwen heb je amper $350 dollar nodig aan componenten. De volledige vernieuwing bevind zich dus in de software. En de ontwikkelaar, Pranav Mistry, zal alles als open-source-software aanbieden. Dus deze zal voor  iedereen beschikbaar zijn.

Dit is zijn uitleg waarom:
PM: "Companies like mobile phone  operators want to take this in a different way than the NGOs in India, who are thinking, "Why can we only have 'Sixth Sense'? We should have a 'Fifth Sense' for missing-sense people who cannot speak. This technology can be used for them to speak out in a different way with maybe a speaker system." We will provide all the open source software for them. I'm trying to make this more available to people so that anyone can develop their own SixthSense device because the hardware is actually not that hard to manufacture, or hard to make your own. "

Dit filmpje duurt wel wat langer maar hier wordt wat 'SixthSense' is en kan duidelijk uitgelegd door de ontwikkelaar zelf.

6 opmerkingen:

  1. Is dat de bedoeling dat je dan heel de dag met zo een gigantische projector aan je nek rondloopt? Dan vind ik het toch niet zo handig...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en dan uw vingertopkes in alle kleurtjes van de regenboog :)

    Allemaal mooi en zo, maar ik zie dit nog niet direct realiteit. Typen lijkt mij bovendien zeer traag en zeker al je maar 4 gekleurde vingertjes hebt (tenzij je natuurlijk ze allemaal vol plakt)

    Op de muur projecteren lijkt mij ook iets onrealistisch: ik zie nog niet duizenden mensen in een rijtje tegen de muur staan met hun vingertjes te bewegen. En ook het idee om op nieuwe mensen hun naam te projecteren en hun interesses is maar raar.


    En die foto's trekken is wel wat te mooi voorgesteld. Ge moet ten eerste een klakke opzetten om de die camera op te monteren anders zit ie niet wat ge bedoeld. En ik zie nog niet direct heel de wereld veranderen naar een bende gabbers met klakken op :p

    Maarja, misschien toch nog handig voor blinden ofzo, om dienen boek voor te lezen :)






    PS: proficiat met uwen blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het gaat hier over het prototype van deze technologie, dus enkel over het concept. Het is een test naar wat de mogelijkheden zijn en waar er voor de software eventuele mankementen zullen optreden.Dit is dus geen ontwerp dat ooit in de winkels zal komen. Vandaar dat de hardware totaal nog niet op punt staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ewel ik ben blij dat hij het juiste WC-papier heeft kunnen kiezen met zijn telefoon...

    Wel nog iets vet !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. gewoon echt nice, zeker als hij alles blijft delen met iedereen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er heel erg mooi uit hoor, ben wel heel erg benieuwd geworden hoe dat de telefoons zijn over een jaar of 10.

    BeantwoordenVerwijderen

Klik rechts onder het commentaar-kader op "Aanmelden via e-mail" indien u via mail op de hoogte wilt blijven van de nieuwe reacties op deze post.