Pagina's

woensdag 17 maart 2010

Utilities Poised to Blow It When Smart Grid Rolls Out

'The Smart Grid' is een update van het elektriciteitsnet. Maar meer info hierover kun je vinden in een vorige post 'The Smart Grid'. Op de site 'treehugger.com' werd in een artikel besproken hoe het staat met de ontwikkeling van dit concept. In het artikel zeggen ze dat het grootste probleem zit bij de elektriciteitsmaatschappijen. Namelijk ze zijn niet klaar om voor de communicatie met de verbruiker en om de prijs te laten variƫren met het verbruik in 'real time'. Ook uit experimenten met 'smart meters' is gebleken dat de gebruiker tot 20% meer naar de maatschappijen belt voor informatie dan vroeger. De maatschappijen zijn enorm gefocust op de infrastructuur en veel te weinig bezig met bijvoorbeeld een live chat op hun website.


Maar ook een ander probleem is dat meer dan de helft van de elektriciteitsmaatschappijen nog niet begonnen zijn met de omschakeling tot de smart grid. Echt schandalig volgens mij. Hun excuus is dat het een ontwrichtende technologie is. Want de maatschappijen moet zowel hun technologie als hun business structuur gaan wijzigen. Hopelijk maken ze allemaal hier wel werk van. Want hiermee is het veel eenvoudiger om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Klik rechts onder het commentaar-kader op "Aanmelden via e-mail" indien u via mail op de hoogte wilt blijven van de nieuwe reacties op deze post.