Het vliegwiel is opgebouwd uit allemaal verschillende platte schijven op elkaar gestapeld. Deze zijn dus allemaal op een as geschoven en draaien rond in een vacuĆ¼m. Hierdoor heeft het nagenoeg geen luchtweerstand en zal het dus bijna niet afgeremd worden. Het opvangen van de pieken gebeurt doordat het wiel sneller gaat draaien door een elektromotor. Daarbij vraagt het dus energie van het elektriciteitsnet. Wanneer de vraag dan terug groter is dan wordt het vliegwiel afgeremd met een generator en wordt de energie teruggewonnen.
Het bedrijf heeft een lening gekregen van de Amerikaanse overheid om een centrale te bouwen in New York met deze vliegwielen die in totaal een opslagcapaciteit zal hebben van 20MW. De centrale in totaal kan de 20MW zo'n 15 minuten continu leveren en dan is ze 'volledig' ontladen. Maar bij nominale werking, dit is dus niet bij continue werking, is deze centrale ontworpen om gemiddeld 5kWh opgeslagen energie te leveren. Het is vooral de bedoeling om kleine variaties is het verbruik en productie te gaan opvangen. Beacon Power is ondertussen al bezig met het plannen van de bouw van dergelijke centrales op nog 2 andere locaties.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Klik rechts onder het commentaar-kader op "Aanmelden via e-mail" indien u via mail op de hoogte wilt blijven van de nieuwe reacties op deze post.