Pagina's

dinsdag 16 maart 2010

Google vs Apple

Apple topman Steve Jobs voelt zich bedrogen door Google omdat het afspraken zou overtreden hebben door het uitbrengen van hun smartphone, de 'HTC'. Deze lijkt namelijk nogal op de Iphone van Apple. De oprichters van Google, Sergey Brin en Larry Page beschouwden Steve Jobs als een mentor. En met de CEO van Google, Eric Schmidt heet Jobs geen goede relatie. Dit is allemaal gestart wanneer bij de introductie van 'Android'. Dit is een open source platform voor mobiele smartphones. Dus dit is een concurrent voor de Iphone van Apple. De smartphone van HTC maakt hiervan gebruik.


Maar nu Google ook zijn eigen webbrowser gelanceerd heeft en bezig is met de ontwikkeling van een eigen besturingssysteem zorgt voor nog meer concurrentie tussen deze 2.

Er zijn zelf ook enkele suggesties dat er een samenwerking is tussen Google en Microsoft. Dit zou me wel erg verwonderen. Ok qua productaanbod verschillen ze niet erg veel maar het business-plan van Microsoft concentreert zich vooral op de verkoop van software terwijl bij Google deze gefocust is op reclame en advertenties.

Persoonlijk vind ik deze concurrentie strijd zeker geen drama. Een beetje competitie zal waarschijnlijk ook leiden tot snellere ontwikkelingen van nieuwe producten en software. En dit kan zeker geen kwaad. Ik heb wel een beetje mijn vragen bij de manier waarop Apple zich momenteel opstelt. Namelijk ze hebben steeds minder goede relaties met Adobe, Microsoft, nu Google,... Dit lijkt me niet echt productief op lange termijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Klik rechts onder het commentaar-kader op "Aanmelden via e-mail" indien u via mail op de hoogte wilt blijven van de nieuwe reacties op deze post.